31 Ağustos 2007 Cuma

Kuyu suyu devri bitti!

Eskişehir'den Kaymaz'a gelirken yakın zamanda yapılan beton sulama kanallarının yıkıldığını, orada kırık dökük öylece durduğunu görmüşsünüzdür. Çünkü o kanallar DSİ'nin yanlış planlamasıyla gelecek nesillerin son su kaynağı olarak saklanması gereken yeraltı suyuyla dolduruluyordu. Ve ne oldu biliyor musunuz, evet yeraltı suyu bitti. BİTTİ. DSİ de tehlikeyi farketti artık varolan yeraltı suları için de kullanma izni vermiyor. Yakın gelecekte sulu tarım genellikle akarsu kaynaklarıyla yapılacak.
Tamam köyümüzden büyük bir nehir akmıyor ama kendi kıraç arazilerini rahat sulayabilecek, devamlı bir su kaynağı olduğu biliniyor.
DSİ'yi kendi bakanlığına bağlayan Veysel Eroğlu, Melih Gökçek'e ağzının payını verebilen başarılı ve cesur bir su mühendisi. Şunu biliyoruz ki yeni sulama projeleri hazırlanıyor ve Okçu'nun o projelerin arasına katılabilmesi önemli. Bunu anlatalım ve şimdiden tartışalım.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Okçu'ya baraj yapılır mı yapılmaz mı bilmem ama bunun için çalışmak, konuşmak ve tartışmak gerekli. Ataları suyun başına oturduğu için her Okçulu suyu sever. suyu seven her okçulu, onun değerlendirilmesini ister. E biraz da çalışırsa o da olur. Neden olmasın?
Has Okçulu

Adsız dedi ki...

Böyle bir çalışma yaptığınız için sağolun elinize sağlık. Dışardaki halkımızın gittikçe köylerini düşünmeleri normal bişey. Dışardaki tuhaflıklar köye özlemi artırıyor. Köyümüzü sevmek tek başına yetmez, orayı güzelleştirmek ve zenginleştirmek lazım.Hepinise selamlar

Ali