15 Temmuz 2010 Perşembe

Okçu'da Yaz Şenliği

Geleneksel Okçu Yaz Şenliği 3 Temmuz Cumartesi 2010 günü Eskişehir Okçu Köyü'nde yapıldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen şenlik için köye bini aşkın Okçulu ve misafir geldi. Eski ilkokul avlusundaki şenlik birbirini yıllardan beri görmeyen akraba ve arkadaşların buluşmasına ve anıları tazelemesine gerekçe oldu. En yüksek katılımın gerçekleştiği bu yılki şenlikte köyü tanımayan yeni nesil Okçulu çocuklar da yapılan yarışma ve kaynaşma etkinlikleriyle birbiriyle tanışıp kendi köyünden arkadaş edinme fırsatı buldu. Beylikova kaymakamı, Eskişehir il özel idare meclis üyeleri ve çok sayıda yabancı misafir, keyifle izlediği şenlikten güleryüzle ayrıldı.

Mezarlık ziyareti ve Okçu göleti gezileriyle başlayan etkinlikler akşam üzeri okul avlusunda verilen yemekle devam etti. Tören programı, Hüseyin Akçakca'nın sunumuyla muhtar, tertip komitesi ve Okçu Köyü Derneği yetkililerinin kısa konuşmalarıyla başladı. Dansla başlayan eğlence, yöresel oyun havaları ile renklendi. Derneğe gelir amacıyla 5 liraya satılan piyango biletleri kısa sürede satıldı. Yardımsever Okçulular'ın bağışladığı küçük armağanlar büyük ilgi gördü.

Daha sonra genç ve yaşlılardan kurulu iki grubun bilgi yarışması ile çocuk dans yarışmaları yapıldı. Hüsamettin Tuncer ile Cansın İpek'in kendi sazıyla çalıp söyledikleri türkülerin ardından serbest eğlence başladı. Kaval havası, çiftetelli gibi oyun havalarında genç, yaşlı, kadın, erkek tüm Okçulular bir arada eğlenip dans etti. Gecenin sonunda şenliğin yapıldığı, köy tüzel kişiliğine devredilen eski ilkokul avlusu ve binalarının bağış kampanyasıyla tamir edilip yenilenmesiyle köye sosyal tesis kazandırılması, Eskişehir'de havasız salonlarda yapılan düğünlerin burada yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.