9 Kasım 2007 Cuma

Baraj için imza toplandı

Yıllardır yaptırılamayan ve efsane haline gelen Okçu Barajı ile ilgili olarak, halkımız bilinçlenmeye ve nihayet toplu olarak hareket etmeye başladı. Okçu Barajı'nın yaptırılmasıyla ilgili imza kampanyası gerçekleştirildi. Ramazan Bayramı'nda ve referandum günündeki imza kampanyasına dışardan gelen ve köyde yaşayan Okçulular büyük ilgi gösterdi. Okçu Barajı'nın yapılması istemiyle toplanan 200'e yakın imzalı dilekçe muhtarlık tarafından resmi yetkililere iletildi.
1960'lı yıllardan beri konuşulan ve çeşitli arazilere yapılması için porjelendirmesi yapılan barajın inşaatına bir an önce başlatılması amacıyla devlet yetkilileri harekete geçti. Zemin çalışmaları 90'lı yılların başında yapılan Topal'ın Dere projesi için 2 Kasım 2007 Cuma günü devlet yetkilileri köyümüze gelerek yeniden arazi incelemesinde bulundular. Hazır olan projenin en kısa zamanda programa alınacağı söylendi.
Ancak bu sözler daha önce de defalarca dile getirilmişti. Bize göre baraj projesinin Okçu ekonomisinin ve Okçu'nun geleceği için önemi aynı yetkililere sürekli anlatılmalı, Eskişehir milletvekilleri ziyaret edilmeli, konu telefon ve e mail trafiğiyle canlı tutulmalı.