14 Temmuz 2010 Çarşamba

Okçu'nun orta yeri ŞENLİK

Geleneksel Okçu Köyü Yaz Şenliği, yeni adresi olan eski ilkokulun avlusunda hak ettiği ilgiye kavuştu. Herkesin anılarında yeri olan yeni şenlik alanına en çok yaşlılar sevindi kolay gelebildikleri için. Dede Bayrı ve minare manzaralı yeni şenlik alanı Okçulular'ın katkılarıyla gelecek yıl okulun tamiri ve çevrenin düzenlenmesiyle birinci sınıf bir sosyal merkez haline gelebilicektir.

Kuru Fasülye Yarışması

Okçu'nun, şöhreti Eskişehir'i aşan en meşhur ürünü "Kuru Fasülye" olmadan yaz şenliği olamazdı. Onu en güzel şekilde yetiştiren kadınlarımız bu kez onu en güzel şekilde pişirerek yemek yarışmasına katıldılar. Birbirinden lezzetli yemeklerin içinde en yüksek puanı Hüseyin Türkyılmaz'ın eşi Aysel Türkyılmaz kuru fasülye yemeği aldı. Birincilik ödülü sponsoru Süleyman Kavak, yaptığı kısa açıklamada Okçulular'ı parasal konularda bilgisizce eleştiride bulunmaktan kaçınmaya davet etti. Ödülün toplu şenlik bağışlarıyla alınmadığını, kendi emekli maaşıyla aldığını söyledi. Birinciye ödülünü ablası Nurcan Aydoğmuş taktı.

Kuru fasülye jürisi

Kadınlarımızın pişirdiği fasülyeleri numaralı tabaklarda jüri üyeleri tadarak değerlendirdi. Jüri: Turizm ve Otelcilik uzman yöneticisi Fahri Aydoğmuş, köyümüzün okuyan ilk kızlarından hemşire Leyla Kılıç, Adalet Bakanlığı memuru Fazilet Aydoğmuş ve Mehmet Akçakoca'nın hakim eşi bayan Akçakoca'dan oluşturuldu. Puanlamalar 10 üzerinden yapıldı.

Okçu kirazı

Murat İpek, bu sezon tam üretime geçen Okçu'ya has Napolyon kirazını şenlikte görücüye çıkarttı. Okçu'nun yeni gururu alabalığı ise meraklıları Ali Gürbüz Okçu'ya ait kaymakamlığın işlettiği öz'deki tesislerde ve Muharrem Yanar'a ait Ilıpınar'daki tesislerde görüp, alıp, yediler. Komşularına götürdüler.

Köyün yetenekli gençleri hünerlerini gösterdi



Gülerman Kılıç'ın kızı Cansu

Okçulu Aşık Hüsamettin

Orta Anadolu yöresine ait türküleri hem çaldı hem okudu

Genç ve yaşlıların bilgi yarışması